Jeanne en Marcella samen met huidig burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A) in mei 2017.

Schilderij van iconische tweeling Jeanne en Marcella verhuist van café naar bibliotheek van Leuven

De stad Leuven huldigt vandaag een schilderij in van de bekende tweelingzussen Jeanne en Marcella Schollaert. Het schilderij hing eerst in het Leuvense café Optimist, maar vanaf vanavond is de iconische tweeling te bewonderen in bibliotheek Tweebronnen.

De Leuvense tweelingzussen Jeanne en Marcella, die bekend werden door het VTM-programma "Het Hart van Vlaanderen", overleden allebei vorig jaar op 95-jarige leeftijd. Beeldend kunstenaar Muriel Princen besloot om het leven van de zussen verder te zetten op doek. Dat deed ze met het tweeluik “Tweezaam & Don’t Worry”.

Voortaan in de bib

Het schilderij hing tot voor kort in het Leuvense café Optimist, maar de stad heeft het tweeluik overgekocht. Vanavond huldigt burgemeester Mohamed Ridouani (SP.A). het schilderij in in de fictie-afdeling van bibliotheek Tweebronnen.  Ook kunstenaar Muriel Princen zal daarbij aanwezig zijn.

Het schilderij, toen het nog in het café hing.

Meest gelezen