stad Leuven

Leuvense zaterdagmarkt vanaf 11 juli weer compleet

Vanaf zaterdag 11 juli krijgen alle vaste marktkramers opnieuw hun plekje op de zaterdagmarkt in het centrum van Leuven. De stad breidt de marktzone zodanig uit dat de bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar kunnen houden. Er geldt dan ook geen plicht om een mondmasker te dragen. 

Door de afbouw van de coronamaatregelen kon de stad Leuven vanaf 18 mei opnieuw beginnen met het organiseren van markten. Na een aarzelende start, met een beperkt aantal kramen en een verplicht te volgen parcours voor de bezoekers, draaien de vrijdagmarkt op het Ladeuzeplein en de zaterdagmarkt in Heverlee intussen opnieuw op volle toeren. Nu vallen ook voor de zaterdagmarkt in het stadscentrum de meeste beperkingen weg. 

Mondmasker niet verplicht

"We zetten de kramen ver genoeg uit elkaar, zo blijft het veilig voor marktkramers en bezoekers", licht schepen van handel Johan Geleyns toe. "Enkel losse kramen, zoals de brocanterie, kunnen nog niet geplaatst worden. Door de zaterdagmarkt te spreiden over de Brusselsestraat en de Grote Markt is er voldoende afstand. Een mondmasker dragen is daarom niet verplicht op deze markt", aldus de schepen.  De mondmaskerplicht geldt wel voor de vrijdagmarkt op het Ladeuzeplein en voor de zaterdagmarkt in Heverlee. Daar staan de kramen noodgedwongen dichter bij elkaar. 

Meest gelezen