Google Maps

Lokale evenementen afgelast in Wevelgem na nieuwe corona-uitbraak

Door een nieuwe corona-uitbraak in Wevelgem kunnen Moorsele Koerse eind juli en de kermis niet doorgaan. De laatste 7 dagen waren er volgens de website van Sciensano 13 nieuwe coronabesmettingen in Wevelgem.

De gemeente Wevelgem staat momenteel op de 3de plaats van alle Belgische gemeenten wat het aantal nieuwe besmettingen betreft. De laatste 7 dagen waren er 13 coronabesmettingen in de gemeente. De meeste besmettingen zijn vastgesteld in deelgemeente Moorsele. Daarom heeft burgemeester Jan Seynhaeve van Wevelgem beslist enkele evenementen af te gelasten: "Wij bellen naar dokters om te weten hoeveel besmettingen er zijn in de deelgemeentes. Via Sciensano krijgen we die cijfers niet. We kunnen wel zeggen dat drie vierde van de besmettingen uit Moorsele komen. Het is toch één deelgemeente waar het wat geconcentreerd is."

Moorsele Koerse

Moorsele Koerse is een wedstrijd voor elite zonder contract en U23 die gepland was voor 24 juli. Björn Moerkerke, de voorzitter van Moorsele Koerse kreeg gisteren het slechte nieuws te horen. “We wisten ook toen we het nieuws hoorden van de nieuwe besmettingen dat het heel moeilijk ging worden. Maar ons bestuur was wel gemotiveerd om een kans te wagen en de nodige extra maatregelen te nemen, zeker naar renners toe. Maar een publiek samenhouden of op een stoeltje zetten en niet laten bewegen is niet haalbaar op een wielerstrijd.”

Meest gelezen