Belga

Mensen vinden langzaam maar zeker de weg weer naar de bioscoop: "Regen heeft zeker geholpen"

De bioscoopuitbaters in Antwerpen blikken relatief tevreden terug op de eerste week waarin ze weer open mochten voor het publiek. "Ik was persoonlijk heel blij dat de coronamaatregelen na maanden weer toelieten om de deuren van onze zalen open te zetten", getuigt Michael De Geynst van UGC Antwerpen in Start Je Dag bij Radio 2 Antwerpen. "De eerste week was een kalme start voor ons, maar sinds gisteren lijken de mensen ons weer terug te vinden. De regen heeft daarbij zeker en vast geholpen", lacht hij.

Michael De Geynst van UGC Antwerpen is tevreden, zowel over het langzaam maar zeker stijgend aantal bezoekers als over de manier waarop het publiek de coronamaatregelen volgt. "We hebben geen enkel conflict gehad met het publiek", zegt hij. "Iedereen heeft zich zonder problemen gehouden aan de afspraak om afstand te houden en een mondmasker op te zetten."
De coronamaatregelen voor een bioscoopbezoek begint voor UGC bij je thuis. Er wordt gevraagd om online te reserveren, want de zaalcapaciteit is herleid tot 30%. Op die manier kan er voldoende vrije ruimte gehouden worden tussen de verschillende bubbels. Je ticket haal je af aan de kassa en dan ga je rechtstreeks naar de zaal. Voor de film begint worden alle coronamaatregelen nog eens geprojecteerd op het scherm.

Voorverpakte popcorn

"Zelf je popcorn uit een grote bak scheppen, kan voorlopig niet meer", vertelt De Geynst nog. "Dat wil echter niet zeggen dat mensen die geen film kunnen zien zonder popcorn op hun honger blijven zitten", voegt hij er lachend aan toe. "Je kan voorverpakte popcorn en ander snoep bij ons kopen."

Ondertussen kijkt De Geynst de toekomst van UGC Antwerpen hoopvol tegemoet. "Ik denk dat er een gezonde interesse zal zijn bij de mensen om hun vakantie toch met iets te vullen, nu de signalen om op reis te gaan niet echt goed zijn", besluit hij.

 

Meest gelezen