Nieuwe generatie "influencers" op kamp in Genk

Vergeet avonturen-, surf- en zelfs modekampen. Creatieve tieners kiezen er deze zomer voor om online verhalen te creëren. Ook in Genk leren jongens en meisjes de tips & tricks van het vloggen, TikTok en Instagram. 

Een kook- of knutseldriedaagse was dit jaar een no-go voor de 13-jarige Toon Poelmans uit Genk. “Wie nu kiest voor een influencerkamp positioneert zich in het midden van de actualiteit”, vindt de jongen. “Mijn generatie groeit er mee op en is er haast dag en nacht mee bezig. Zelf ben ik nog geen actieve vlogger, maar leren werken aan mijn vaardigheden op sociale media kan nooit kwaad. Het zal later in veel jobs van pas komen.”

“Veel jonge meisjes breken door met dansfilmpjes op TikTok”

De 16-jarige Lauren Guisson, lauren_gunnarsen op Instagram, steekt haar creativiteit in het dagelijkse leven wel al in bepaalde sociale media. “Ik wil graag betere foto’s leren maken, en ook originele ideeën uitwerken voor op TikTok. Veel jonge meisjes breken door met dansfilmpjes die ze op deze applicatie posten. Maar sinds de lockdown hebben ook volwassenen TikTok ontdekt. Tegenwoordig zie je zelfs filmpjes van zestigplussers!”

Stad Genk en Villa Basta

Dankzij het aanbod van Perron 13, een vrijetijdsprogramma voor tieners van de stad Genk, kunnen de twee onder professionele begeleiding van Villa Basta aan hun vaardigheden werken. “We gaan drie dagen lang aan de slag in de Jungle, het oude gemeentehuis van Genk”, vervolgt Toon. “Momenteel werken we per twee aan een vlog”, vult Lauren aan. “Wij nemen de kijker mee op een rondleiding door dit coole gebouw. Aan het einde van de dag tonen we elkaar onze resultaten en wisselen we advies uit. Op drie dagen tijd zullen we veel hebben bijgeleerd.” 

 

Meest gelezen