foto: Paul Delaet

In amper 10 maanden zijn 250 vakantiehuisjes gebouwd op Terhills in Dilsen-Stokkem

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM heeft 250 vakantiehuisjes laten bouwen. In enkele maanden is de ruwbouw van de nieuwe huisjes afgewerkt.

Een kraan zet een van de laatste panelen van een huisje op zijn plaats. In het paneel zitten de isolatie en het raam mét glas. Vanavond zal het dak erop liggen en is de constructie winddicht. De vakantiewoningen zijn gebouwd volgens het principe van houtskeletbouw. Een houten paneel wordt opgevuld met isolatiemateriaal en bekleed met een houten plaat. Volgens de bouwfirma is dit de nieuwe manier van bouwen.

(lees verder onder de foto)

foto: Paul Delaet

Filip Vercauteren van bouwbedrijf MBS: “In onze fabriek in Genk werken 80 arbeiders elke dag aan de prefabricatie van de panelen. Die worden dan op vrachtwagens naar hier gebracht en gemonteerd.”

Fabriekshal

Op deze manier bouwen heeft heel wat voordelen. “In de fabriekshal is het altijd goed weer en er is nooit regen of vorst”, vertelt Filip Vercauteren. Maar ook aan het transport is gedacht. “We komen altijd aan met volle vrachtwagens waardoor de transporten efficiënter zijn.”

foto: Paul Delaet

Meest gelezen