Opening bezoekerscentrum Lam Gods uitgesteld naar maart volgend jaar

Het bezoekerscentrum in Gent aan de Sint-Baafskathedraal zal pas open gaan in maart volgend jaar in de plaats van in oktober. Het bezoekerscentrum werd gebouwd om toeristen te ontvangen die het Lam Gods willen bekijken. De opening is uitgesteld door corona, het uitgebreid archeologisch onderzoek en de lente is toeristisch ook interessanter dan de winter.

Het bezoekerscentrum aan de Sint-Baafskathedraal was al eens uitgesteld en zou in oktober dit jaar open gaan.  Maar die opening is nog eens met zes maanden opgeschoven. De openingsdatum ligt nu op 25 maart 2021. 

De bouwwerken hebben vertraging opgelopen door corona maar ook het uitgebreid archeologisch onderzoek heeft de bouw vertraagd. Het bezoekerscentrum wordt dan ook in het hart van het historisch centrum van de stad gebouwd, waardoor er veel archeologisch materiaal gevonden is.

Maar volgens rector Ludo Collin van de Sint-Baafskathedraal is het vooral toeristisch interessanter om het bezoekerscentrum in de lente te openen in plaats van in de winter. Ook het feit dat het Van Eyckjaar is verlengd tot de zomer van 2021 speelt mee, aldus de rector. Door de vertragingen zal ook de restauratie van de laatste zeven panelen later starten. Die zullen nu niet volgend jaar maar pas in 2022 opnieuw verhuizen naar het restauratieatelier. Dan zullen de zeven bovenste panelen van de binnenkant gerestaureerd worden.

Belga Image

Meest gelezen