Organisator Vakantiesalon failliet: “Beurzen hebben dringend nood aan perspectief”

Conceptum, de organisator van het Vakantiesalon in Antwerpen, is failliet. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Zo’n faillissement heeft ook gevolgen voor Antwerp Expo, waar zulke beurzen georganiseerd worden. “We hebben drie tot vier maanden nodig om zo’n beurs voor te bereiden. We willen dringend een datum horen waarop we opnieuw kunnen openen”, klinkt het bij Antwerp Expo.

Momenteel mogen er in ons land nog geen beurzen georganiseerd worden. Wanneer dat wel kan, is niet duidelijk en dat zorgt voor frustratie bij heel wat organisatoren. “We hebben dringend meer duidelijkheid nodig”, zegt Dirk Van Roy, de directeur van Easyfairs dat onder andere Antwerp Expo uitbaat, in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen.

Raad van State

“Het duurt zo’n drie tot vier maanden om zo’n beurs voor te bereiden. We willen dus nu graag weten wanneer we weer kunnen beginnen.” Easyfairs dringt dan ook aan bij de regering om snel een beslissing te nemen. “Grote beursorganisatoren verlaten Antwerp Expo om naar Nederland te gaan. Daar mogen beurzen vanaf 1 september opnieuw plaatsvinden. Dat is ook het geval voor Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.”

De onduidelijkheid zorgt voor frustratie bij de organisatoren. “Als laatste redmiddel zijn we met de beurzensector de juridische kant opgegaan en hebben we de regering in kortgeding gedagvaard. We zijn ook naar de Raad van State getrokken.”  Donderdag horen ze of hun klacht behandeld wordt.

Meest gelezen