gemeente Overijse

Overijse plant buitengewone zomer: "kampeer eens in je eigen tuin!"

De coronacrisis heeft de traditionele invulling van de zomer grondig overhoop gegooid, ook in Overijse. Zo zijn de Druivenfeesten noodgedwongen van de kalender geschrapt. De gemeente heeft als alternatief de buitengewone zomer gelanceerd, een alternatief programma dat deels met ideeën van de inwoners wordt gevoed.

Met de buitengewone zomer zet de gemeente Overijse volop in op activiteiten in open lucht. Die bieden de beste garantie op een corona-veilig verloop. Het is intussen al een flinke activiteitenlijst geworden. Wij pikken er voor U enkele opvallende zaken uit.  

Kamperen in eigen tuin

De aftrap van de Buitengewone Zomer wordt gegeven met de actie Overijse Kampeert. Op donderdag 16 juli slaat het college van burgemeester en schepenen zijn tenten al op op het stationsplein. Ze willen zo de inwoners oproepen om tussen 18 en 21 juli te kamperen in hun eigen tuin of op een camping in Overijse. Burgemeester Inge Lenseclaes hoopt dat de inwoners op deze manier hun streek weer leren appreciëren.

Picknick aan de Ijsevijver

Tussen 31 juli en 2 augustus kan je gaan picknicken aan de IJsevijver. Hiervoor worden extra picknicktafels geplaatst zodat zoveel mogelijk mensen comfortabel en veilig kunnen deelnemen. Je kan zelfs een gedekte picknicktafel voor tien personen winnen op een buitengewone locatie. 

Leve de druif

De druiven van de streek worden deze zomer ook niet vergeten. Zo heb je op zaterdag 15 en zondag 16 augustus de Druif-in Cinema bij het vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat. Je kan er verschillende gratis films bekijken, maar reserveren via de site is wel verplicht.

Kort op de bal

Het programma staat nog niet volledig vast. De gemeente wil namelijk snel kunnen schakelen als de coronamaatregelen veranderen. Ook activiteiten van verenigingen of inwoners zijn nog welkom. Die kunnen ingediend worden via de speciale website van buitengewone zomer.

Meest gelezen