Overlast feestende jongeren op bivakzones: "Een mini-Tomorrowland is echt niet de bedoeling"

In de omgeving van Arendonk en Ravels is er op een aantal bivakzones heel wat overlast. De bivakzones van Natuur en Bos bieden plaats voor drie tentjes. "De bedoeling is dat je er van de stilte kan genieten, niet dat er een mini-Tomorrowland plaatsvindt", zegt Jeroen Denaeghel van Natuur en Bos.

Er zouden vooral jongeren voor overlast zorgen. "Het zijn meestal jongeren die een feestje komen bouwen en een paar bakken bier drinken", zegt Jeroen Denaeghel. "Ze spelen dan ook luide muziek en laten bovendien veel afval achter."

Bivakplaatsen sluiten

De overlast gaat in tegen de principes van Natuur en Bos. "Wij bieden de mensen aan om op een rustige manier vakantie te nemen met zo weinig mogelijk impact op het milieu", vertelt Denaeghel. "We hebben in het verleden al bivakplaatsen moeten sluiten. We hopen dat we er niet nog meer moeten toedoen."

Buitengewoon kamperen

Onlangs startte Natuur en Bos ook met een nieuw initiatief. "We lanceren ook het project "buitengewoon" kamperen. Mensen kunnen reserveren om een tipitent te huren. Dat is minder anoniem en er is ook minder overlast", voegt Denaeghel toe. 

Meest gelezen