Tip: Bewaar je autosleutel in een metalen doosje

Toyota-eigenaars met contactloze sleutel steeds vaker slachtoffer van "slimme autodiefstallen"

Afgelopen maand werden in Leuven vier auto’s gestolen door middel van "keyless theft". Dat is een systeem waarbij auto’s geopend kunnen worden via afstandsbediening en waarbij geen sleutel nodig is. De wagens die gestolen werden, zijn allemaal van het merk Toyota. In de regio rond Brussel werden nog 10 gelijkaardige diefstallen vastgesteld.

De afgelopen maand zijn er in de ruime omgeving rond Leuven en Brussel al 14 van dat soort Toyota's voor de deur van de eigenaars gestolen. En telkens gaan de dieven op dezelfde manier te werk zegt Sarah Callewaert van het parket: "De dieven beschikken over een apparaatje waarbij ze een signaal van de afstandsbediening van de auto kunnen oppikken, en als de auto dicht genoeg bij de woning geparkeerd staat, openen de deuren en kan de auto gestart worden. Dus het gaat om auto's die niet met een sleutel gestart worden, maar met een afstandsbediening. En het waren allemaal Toyota's."

Of de dieven uit zijn op Toyota's of dat het merk net extra gevoelig is voor de diefstallen is nog niet duidelijk. De politie raadt alvast aan om ofwel je autosleutel in een metalen doosje te bewaren thuis, zodat het signaal niet kan opgepikt worden buiten de woning, of om je auto verder van je woning te parkeren. 

Meest gelezen