Rotonde bij luchthaven Deurne wordt Paula Marckx-rotonde

De rotonde voor de luchthaven van Deurne krijgt een naam: de Paula Marckx-rotonde. Paula Marckx overleed begin vorige week. Ze was de eerste vrouwelijke piloot in Vlaanderen en leerde vliegen op de luchthaven van Deurne. 

Aan de luchthaven van Deurne wordt een rotonde genoemd naar Paula Marckx, die begin vorige week overleed. Marckx krijgt niet voor niets een rotonde dicht bij de luchthaven. Ze leerde vliegen op de luchthaven van Deurne en was de eerste vrouwelijke piloot van Vlaanderen.

Marckx was naast journaliste onder meer ook bekend van het arrest Marckx. Dat gaf ongehuwde moeders meer rechten. “Ik denk dat heel veel mensen, heel veel vrouwen, in deze maatschappij haar dankbaar moeten zijn”, zegt een voorbijgangster. “Ze heeft veel baanbrekende dingen gedaan. Die rotonde heeft ze absoluut verdiend.”

Paula Marckx werd 94. De afscheidsplechtigheid vond vandaag plaats, in familiale kring, op de luchthaven van Deurne.

Meest gelezen