Archieffoto Verweeplein Knokke-Heist
Radio 2

Rustige nacht in uitgaansbuurt Knokke-Heist: “Om af te schrikken stonden we daar met 4 keer zoveel agenten”

Het was een rustige nacht in de uitgaansbuurt van Knokke-Heist. De politie was daar massaal aanwezig. Ze waren er met meer dan 40 agenten, dat is 4 keer meer dan anders. Dinsdagnacht was het uit de hand gelopen aan het Verweeplein met feestvierders die zich tegen de politie keerden. 

Elke zomer is er politie aanwezig in de uitgaansbuurt van Knokke-Heist. Maar deze zomer is alles anders. Door de coronamaatregelen moeten de cafés sluiten om 1.00 uur. De feestvierders blijven daarna hangen op het Verweeplein. Om dat de voorkomen hield de politie sinds begin deze week een extra oogje in het zeil. Maar dinsdagnacht ging het er hevig aan toe. De feestvierders sloegen, schopten en scholden de politie uit.

Een batterij agenten moest de feestvierders afgelopen nacht een signaal geven. En dat werkte, zegt korpschef Steve Desmet. “Deze nacht was een beetje een test. We blijven dit de komende dagen en nachten doen.”

De politie overwoog om de cafés op het Verweeplein te sluiten als mensen er ’s nachts gingen blijven samentroepen. “Dat is voorlopig nog niet aan de orde, maar we zullen het wel straks bespreken op het politiecollege”, besluit Desmet.

Meest gelezen