FRANCOIS DE RIBAUCOURT

Geen treinverkeer tussen Malderen, Londerzeel en Kapelle-op-den-Bos: "Spoorwegbrug krijgt facelift"

Tot 26 juli zullen er geen treinen rijden langs Malderen, Londerzeel en Kapelle-op-den-Bos en dat heeft te maken met werken aan de Jan Bogaertbrug, de spoorwegbrug over het zeekanaal in Kapelle-op-den-Bos. De brug werd begin jaren tachtig gebouwd en is dringend aan vernieuwing toe.

En die werken zijn nodig want de brug zorgde al vaker voor de nodige vertraging van het treinverkeer,  zegt Hanna El Bachiri van Infrabel: "De Jan Bogaertbrug is een basculebrug waarbij het brugdek bijna loodrecht omhoog kan, om plaats te maken voor het scheepsverkeer. Ondanks dat de spoorwegbrug regelmatig door de diensten goed onderhouden werd, zagen we de laatste jaren een aantal technische defecten. In totaal gaat het om vijf verschillende defecten die voor 3.000 minuten vertraging zorgden voor het treinverkeer, en dus de hoogste tijd om daar iets aan te doen."

FRANCOIS DE RIBAUCOURT

Meest gelezen