Woonzorgcentrum in Tremelo moet bezoekregeling strenger maken: "Ze bonken al voor openingstijd op de deur en dragen geen mondmasker"

Woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo maakt zijn bezoekregeling in het weekend strenger. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Sommige bezoekers houden zich namelijk niet aan de gemaakte afspraken en opgelegde regels. "Mensen staan hier voor openingstijd te bonken op de deur en dragen zelfs geen mondmasker", zegt directeur Yves Minnoye. 

Na een lange periode van lockdown zonder bezoek geldt er sinds 1 juli een versoepelde bezoekregeling voor woonzorgcentra. Zo ook in woonzorgcentrum Damiaan in Tremelo, waar bezoekers elke werkdag tussen 11 en 19 uur en in het weekend tussen 14 en 18 uur terecht kunnen.  Maar na een aantal incidenten wordt de bezoekregeling in het weekend nu aangepast.

Voor openingstijd komen mensen al bonken op de deuren of zoeken ze alternatieve ingangen om het gebouw zonder mondmasker te betreden

Yves Minnoye, directeur wzc Damiaan Tremelo

"Wij gaan onze bezoekregeling inderdaad verstrengen", zegt directeur Yves Minnoye. "En dat heeft niets te maken met een mogelijke uitbraak van het coronavirus. Maar wel met een aantal respectloze bezoekers die de gemaakte afspraken aan hun laars lappen. Mensen kunnen hier in het weekend pas terecht vanaf 14 uur, maar ze beginnen al om 11 uur op de ramen te bonken", verduidelijkt Minnoye. "Of ze zoeken alternatieve ingangen om het gebouw te betreden en dat dan ook nog  zonder mondmasker. Dat zijn zaken die we niet kunnen aanvaarden, waardoor we nu in het weekend enkel op afspraak zullen werken." 

Spijtig voor onze bewoners, maar tot nu toe zijn we erin geslaagd om dit huis coronavrij te houden, dat willen we graag zo houden

Yves Minnoye, directeur wzc Damiaan Tremelo

Minnoye betreurt dat hij een verstrengde bezoekregeling moet toepassen. "Dit is ontzettend jammer voor onze bewoners, maar we kunnen niet anders. We zijn er als grootste woonzorgcentrum van het land, met 460 bewoners, in geslaagd om dit huis coronavrij te houden. Wij zouden dat ook graag zo houden. Dus, totdat we het terrein kunnen afsluiten met hekken wordt de verstrengde bezoekregeling toegepast."

Meest gelezen