gemeente Sint_pieters-Leeuw

Zonder afspraak naar recyclagepark? Wachten tot het licht op groen staat!

Vanaf 14 juli kan je opnieuw zonder afspraak terecht in het recyclagepark van Sint-Pieters-Leeuw. Je kan er vanaf dan weer met alle afvalfracties terecht, ook met asbest dus. Maar wie zonder afspraak komt, zal moeten wachten tot het verkeerslicht aan de ingang op groen slaat.

Naar aanleiding van de coronamaatregelen werkte het recyclagepark van Sint-Pieters-Leeuw sinds 7 april met een afsprakensysteem. Op deze manier bleef het voor de parkwachters overzichtelijk en konden inwoners hun afval op een vlotte en veilige manier aanbieden. Maar steeds minder mensen maken een afspraak. Daarom besliste de gemeente om vanaf 14 juli zowel met als zonder afspraak te werken.

Afspraak garandeert snelle bediening

Er zijn aparte ingangen gemaakt voor wie met of zonder afspraak komt. Wie zich met afspraak aanmeldt mag meteen binnen. Wie dat zonder doet, moet voortaan wachten voor een verkeerslicht. Dat zal doorgaans op groen staan, behalve wanneer het maximum aantal van zes voertuigen op het terrein is bereikt. Dan krijgen de mensen met afspraak voorrang en zetten de parkwachters het licht op rood, zolang dat nodig is. De nieuwe regeling gaat in op 14 juli. Vanaf dan kan je ook je asbestafval opnieuw kwijt in het recyclagepark.  Andere coronamaatregelen zoals voldoende afstand houden blijven gewoon van kracht.

Meest gelezen