Radio 2

8-jarig Leuvens meisje zamelt geld in voor kinderen in Peru die zwaar getroffen worden door corona

De 8-jarige Elizabeth woont haar hele leven al in Heverlee maar heeft heel wat familie in Peru. Toen ze van hen de verhalen hoorden over de corona-crisis in het land, besloot ze dat ze iets wou ondernemen. Ze nam een vioolconcerto op en met de beelden daarvan hoopt ze geld in te zamelen om voedselpakketten te kunnen kopen.

Ook in Zuid-Amerika slaat het coronavirus zwaar toe. Na Brazillië is Peru met meer dan 11.000 dodelijke slachtoffers het zwaarst getroffen land van de regio. Alle bedden van de publieke ziekenhuizen liggen vol en in de private ziekenhuizen swingen de prijzen de pan uit. En door de lockdown en een gebrek aan sociale zekerheid zijn heel wat mensen er zonder inkomen gevallen. “Om geld te besparen zijn verschillende van onze familieleden al gaan samen wonen om de huur te kunnen delen”, vertelt Jessica De Maeyer, de moeder van Elizabeth. 

Voedselpakket

Toen Elizabeth haar grootmoeder hierover hoorde vertellen, wou ze meteen iets doen. Zo kwam ze zelf met het idee om een vioolconcerto op te nemen, samen met haar juf. Op die manier wil ze niet alleen haar eigen familie maar ook hun hele buurt steunen. Bedoeling is dat mensen 5 euro storten waarmee dan een voedselpakket kan worden aangekocht. Met dat bedrag kan je in Peru een pakket met rijst, aardappelen, olie, melk(poeder), spaghetti, bonen en eventueel fruit aankopen. Wie de actie wil steunen kan terecht op de website van Noodhulp Peru Covid. De video van haar vioolconcerto kan je hieronder bekijken.

Meest gelezen