Auto onder trein in Sint-Truiden, automobilist is overleden

In Kortenbos, in Sint-Truiden is deze voormiddag een automobilist om het leven gekomen. Zijn auto werd gegrepen door een IC-trein ter hoogte van de overweg in de Nachtegaal.

Rond 8.40 uur vanmorgen werden de bewoners naast de overweg opgeschrikt door een luide slag. "Ik ben meteen aan het raam gaan kijken en dan naar buiten gegaan." De auto kwam onder de IC-trein van Genk naar Blankenberge terecht. "Het wrak is meer dan 100 meter ver meegesleurd onder de trein, ik durfde niet gaan kijken."

Geen treinverkeer

Door het ongeval lag het treinverkeer tussen Hasselt en Landen lange tijd stil en werden er vervangbussen ingelegd. Intussen rijden er opnieuw treinen, maar kunnen er nog vertragingen zijn.

De precieze omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. "Uit de eerste vaststellingen van onze technici ter plaatse blijkt dat de slagbomen goed werkten", legt Thomas Baenen van spoorwegbeheerder Infrabel uit. 

Meest gelezen