Bakker uit Oudenaarde vraagt maskers aan overheid: "Mensen te onhygiënisch met eigen maskers"

Bakker Dirk & Co uit Ename, bij Oudenaarde, wil dat de overheid voor wegwerpmaskers zorgt in winkels nu mondmaskers er verplicht worden. "Mensen gaan te slordig om met hun eigen maskers, het is onhygiënisch en gevaarlijk"  

Bakker Dirk Ronsse is blij dat ook in zijn zaak alle klanten vanaf morgen een mondmasker moeten dragen. Al heeft hij er toch ernstige vragen bij hoe dat precies zal moeten gebeuren. "Ik zie nu dat klanten een mondmasker uit hun broekzak vissen of aan hun autospiegel hangen. Erg hygiënisch is dat niet. Ik pleit er dan ook voor dat de overheid wegwerpmondmaskers voorziet voor ons. Zo kunnen we maskers aan de ingang aanbieden. Als de klant weggaat, verdwijnt het masker in de vuilnisbak", stelt hij voor.  Ronsse wil dat de overheid tussenkomt. "Wegwerpmaskers zijn erg duur aan het worden, het is voor ons een grote extra uitgavepost." 

"Ik ben geen politieagent"

Heel wat kleine handelaars vragen zich af hoe ze moeten omgaan met klanten die geen mondmasker bij zich hebben of die weigeren er eentje te dragen. "Ik kan iedereen vragen om de maatregel te volgen, ik ga ook extra affiches ophangen. Maar ik ben geen politieagent, ik kan mensen niet verplichten", zegt Ronsse nog.  

Meest gelezen