Brand in Herentals mogelijk veroorzaakt door sigaret

In Herentals heeft het gebrand in een appartement aan de Bovenrij. Wellicht ontstond de brand nadat de bewoner in slaap gevallen was met een sigaret. Zes mensen moesten door de brandweer worden bevrijd. Niemand raakte gewond.

De brand ontstond vrijdagochtend om drie uur. Het vuur brak uit in de slaapkamer van een appartement op de eerste verdieping. Wellicht is de bewoner er met een sigaret in bed in slaap gevallen. De slaapkamer brandde volledig uit, waardoor het appartement voorlopig onbewoonbaar is.

ladderwagen

De bewoner bij wie de brand ontstond, raakte op eigen kracht naar buiten. Zijn moeder en nog vijf andere bewoners uit bovengelegen appartementen moesten door de brandweer met een ladderwagen worden bevrijd. Niemand raakte gewond, maar enkele bewoners werden wel naar het ziekenhuis gebracht ter controle.

Meest gelezen