Campergasten kunnen nu ook overnachten in Boom en Rumst

In de provincie Antwerpen zijn er naast campings en camperterreinen, nu ook "campergastbedrijven". Dat betekent dat private ondernemers op eigen terrein een overnachting aanbieden voor maximaal 24 uur. Zo wil de provincie de meest campergastvrije provincie van Vlaanderen worden. Zeker nu er door het coronavirus veel mensen in eigen land op vakantie gaan. 

De provincie Antwerpen wil met de campergastbedrijven dus meer campergastvrij zijn. "De grote ambitie is om een groot kwaliteitsvol netwerk van camperplaatsen aan te bieden", zegt Wouter Verbeeck van de provincie.

De campergastbedrijven zijn private ondernemers. "We denken bijvoorbeeld aan brouwerijen of wijndomeinen", zegt Verbeeck. "Zo kunnen ze ook hun producten aanbieden aan de campergast. Maar het is niet verplicht om hun producten te kopen"

Toeristische ambassadeurs

Met het initiatief wil de provincie ook de Rupelstreek meer in de kijker zetten. "De campergastbedrijven zijn ook een soort van ambassadeurs. Het is de bedoeling dat ze de gasten wat wegwijs maken in de regio", zegt Verbeeck. 

Als je gebruikmaakt van de vijf camperplaatsen op de parking van De Schorre, kan je voor een hapje en een drankje terecht bij Brasserie De Schorre. Voor de twee camperplaatsen in Rumst is Brasserie De 3Ri4en het gastbedrijf. Daar kan je een kopje koffie drinken of iets eten en vind je ook toeristische informatie over de streek. 

Meest gelezen