Chiro van Terkoest gaat op kamp in ... Terkoest

De Chiro van Terkoest (Alken) zou normaal gezien op kamp gaan in Oudsbergen. Maar omdat er aparte groepen van 50 personen opgelegd worden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is dat terrein te klein. Daarom bouwen ze nu hun kamp op aan hun eigen lokalen.

"We vonden het kampterrein in Oudsbergen te klein om aan alle veiligheidsvoorschriften te kunnen voldoen", vertelt hoofdleider Arno Tercaefs. "En dan hebben we samen beslist om in Terkoest te blijven."

We hebben de ouders verboden om langs te komen

De Chiro gaat er wel een echt kamp van maken, zonder pottenkijkers. Zo is de weide aan de lokalen van de jeugdbeweging omheind met dranghekken met doeken. "We hebben de ouders ook gewaarschuwd, het is strikt verboden om langs te komen. Gelukkig zijn de straten in de buurt ook afgesloten."

Kamp om nooit te vergeten

Het kamp met de jeugdbeweging uit 2020 zal voor de meeste kinderen wel een speciale herinnering worden, maar een kamp aan de eigen lokalen is extra speciaal. "We gaan hier 10 dagen kamperen, net zoals we dat andere jaren doen. Alleen de tweedaagse tocht moeten we schrappen. We zullen gewoon een dagje op uitstap gaan en dan 's avonds hier slapen."

Meest gelezen