Brandweerzone Vlaams-Brabant West

Bom ontdekt bij graafwerken aan nieuwe Zennebrug in Halle

Op het terrein waar momenteel een nieuwe Zennebrug in Halle wordt gebouwd, is een oude bom gevonden. Mogelijk gaat het om bom uit één van de twee wereldoorlogen.  DOVO heeft intussen het springtuig onschadelijk gemaakt.

In Halle wordt momenteel een nieuwe Zennebrug gebouwd. Bij graafwerken op de site werd deze ochtend een bom ontdekt. Vermoedelijk gaat het om een bom uit één van de twee wereldoorlogen. "De werken werden onmiddellijk stilgelegd", zegt burgemeester Marc Snoeck (SP.A). "De politie heeft een veiligheidsperimeter van 100 meter ingesteld en enkele vestigingen van kledingwinkels alsook een fitnesscentrum werden tijdelijk ontruimd.  Intussen heeft ontmijningsdienst DOVO het springtuig onschadelijk kunnen maken."

Brandweerzone Vlaams-Brabant West

Meest gelezen