Eigenaar Halse carnavalswinkel moet droom van B&B in Italië op pauze zetten

Marc Leus van carnavalswinkel Cardano in Halle verkocht vorig jaar zijn zaak om zijn droom waar te maken: een 'Bed & Breakfast' in Italië. Maar door de corona-uitbraak heeft hij de verbouwingen in Italië op pauze moeten zetten. De opening van zijn B&B is nu uitgesteld naar het einde van het jaar. 

Voor carnalvalswinkels zijn het zware tijden. Zo was er het schrappen van 'Halle Carnaval' maar ook allerlei andere themafeestjes waarvoor je je moet verkleden, zijn afgelast.  Marc verkocht dus net op tijd zijn carnavalswinkel in Halle. Maar ook zijn nieuwe droom werd door corona bemoeilijkt. 

Vertraging door lockdown

Italië is enorm zwaar getroffen door het coronavirus. Het land ging in een zware lockdown waardoor bijna niemand zijn huis mocht verlaten. Ook de bouwvakkers die aan de B&B van Marc werkten, moesten thuis blijven. "De plannen draaien in de soep, alles loopt vertraging op", zegt Marc.  "De bedoeling was om tegen eind mei klaar te zijn en te kunnen openen maar in de plaats daarvan moet  de opening verschoven worden naar december." 

Ondertussen zijn de verbouwingen wel opnieuw opgestart, maar Marc en zijn vrouw zijn nog in België. Ze proberen alles zo goed mogelijk van op afstand te volgen maar dat is niet evident. "Wij hebben geluk dat wij daar vrienden hebben die wel Italiaans spreken en dan alles terug naar ons communiceren in het Engels," vertelt Marc. 

Blijven gaan voor de droom

Intussen blijven de rekeningen wel binnenkomen. Marc heeft als interim een job moeten aannemen in een elektronicawinkel. Desondanks geeft hij de moed niet op: "Het is onze droom en we blijven ervoor gaan." 

Meest gelezen