Er stijgen weer commerciële vluchten op vanuit Deurne: "Het is hier kleiner en dus voel ik me veiliger"

Vanaf vandaag stijgen er weer commerciële passagiersvluchten op in de luchthaven van Deurne. Het gaat wel om een beperkt aanbod. TUI fly brengt je naar Split in Kroatië en naar Ibiza in Spanje.
De luchthaven heeft naar eigen zeggen de nodige maatregelen genomen om een veilige omgeving te creëren voor passagiers en personeel.

"Het is voor ons de eerste keer dat we opstijgen vanuit Deurne", vertelt een passagier aan een reporter van Radio 2 Antwerpen, "en ik merkte meteen dat het hier veel rustiger en minder stressy is dan in Zaventem. 
"Het was niet evident", vertelt een jonge moeder, "maar we vliegen na lang aandringen van onze kinderen. Gelukkig is het hier klein en voel je je meer op je gemak."

Marcel Buelens, de CEO van de Luchthaven Deurne is blij dat er weer passagiersvluchten opstijgen. "We hebben een lange tijd in overlevingsmodus gezeten, met technische werkloosheid tot gevolg. Er stegen hier enkel politievluchten op, medische vluchten voor bijvoorbeeld orgaantransport, of vluchten van de pilotenschool."
Buelens laat ook duidelijk verstaan dat hij het jammer vindt dat net nu vliegen wordt afgeraden, maar hij ziet het op termijn wel goed komen. "Het blijft echter wel een feit dat dit jaar een rampjaar is. Het zal overleven worden", besluit Buelens.

Meest gelezen