Laurie Dieffembacq

Extra controles én boetes voor corona-overtreders in stations Geraardsbergen en Lierde

De politie van Geraardsbergen en Lierde gaat weer strenger toezien op mondmaskergebruik in en rond de stations. Er komen de laatste dagen opvallend meer klachten over mensen die de regels niet volgen. Vanaf volgende week schrijven agenten weer coronaboetes uit.

Aan de hoofdstations van Geraardsbergen en Lierde controleert de politie al sinds woensdag weer vaker op het gebruik van mondmaskers. Er komen opvallend meer klachten van inwoners over mensen die in en rond de stations geen mondmaskers meer dragen. "Er komen klachten over overtredingen op het openbaar vervoer en ook in de stationsgebouwen", zegt Karolien De Turck van de politie. "We hebben daarom beslist om de controles op te drijven. Overtreders komen er deze week nog met een waarschuwing vanaf, volgende week schrijven we opnieuw boetes uit." Het gaat om een klassieke coronaboete van 250 euro. 

De controles zullen in de eerste plaats gebeuren aan de hoofdstations maar de politie sluit niet uit dat er ook in kleinere deelgemeenten gecontroleerd zal worden. 

Standby voor winkelovertreders

Vanaf morgen worden mondmaskers niet enkel in stations verplicht, ook in winkels en op andere plaatsen waar veel mensen (binnen) bij elkaar zijn moeten ze gedragen worden. "We rekenen in de eerste plaats op het winkelpersoneel zelf om mensen op hun verantwoordelijkheid te wijzen. Maar als we merken dat mensen de regels met de voeten treden, zijn we klaar om op te treden", benadrukt De Turck. 

Meest gelezen