Extra veiligheidspersoneel Waasland Shopping Center: "Wie mondmasker niet of verkeerd draagt, vliegt buiten"

Het Waasland Shopping Center voorziet extra veiligheidspersoneel om vanaf morgen te controleren dat iedereen een mondmasker draagt. Wie weigert, het masker uitdoet of verkeerd draagt, kan aan de deur gezet worden. "Er is ook cameratoezicht", zegt Toon De Meester van het winkelcentrum. 

Vanaf morgen is het dragen van een mondmasker verplicht in alle winkels. Heel wat handelaars nemen maatregelen om ervoor te zorgen dat de klanten de nieuwe regels goed opvolgen. "We gaan eerst en vooral duidelijk afficheren dat een mondmasker vanaf nu verplicht is", zegt Toon De Meester van het Waasland Shopping Center. "Daarnaast gaan we ook controleren. Er is extra veiligheidspersoneel aan de ingang. Wie zonder mondmasker probeert binnen te komen, wordt geweigerd." 

Controleurs en camera's

Ook in het winkelcentrum zelf zal er toegezien worden op de mondmaskerdracht. "Er zullen mensen rondlopen die kijken of iedereen een masker draagt. Klanten die het masker tijdens het winkelen uitdoen of verkeerd dragen, zullen aangesproken worden. Als ze hardleers zijn, kunnen ze gedwongen worden het winkelcentrum te verlaten", legt De Meester uit.  Naast de extra veiligheidsmensen zal ook het bestaande cameratoezicht nu ook gebruikt worden om te checken dat klanten mondkapjes dragen. 

"Breng je eigen masker mee"

Waasland Shopping Center voorziet zelf geen mondmaskers voor klanten. "Intussen hebben verschillende overheden al gratis mondmaskers verdeeld aan alle gezinnen. Iedereen heeft dus in principe een mondmasker ter beschikking. We gaan zelf geen wegwerpmaskers uitdelen, we rekenen erop dat klanten zelf een mondkapje voorzien." 

Meest gelezen