Captured by http://fb.com/fotografielexooo

Feesteditie van Theater aan Twater in Boom opnieuw uitgesteld: "een bittere pil"

Het internationaal straattheater- en circusfestival Theater aan Twater in Boom, dat 15 jaar bestaat, moet gedwongen een jaar overslaan. Eerder had de organisatie de datum van juni al naar september verplaatst. Maar omdat niet duidelijk is wat dan kan of niet kan, haakt de organisatie af voor dit jaar. Normaal zijn er een 150-tal optredens, van tientallen artiesten uit de hele wereld en komen er zo'n 15.000 bezoekers over twee dagen. 

"Door de strenge regels van de Veiligheidsraad zouden we nog maar een 1000-tal bezoekers kunnen toelaten, te weinig om rendabel te zijn," zegt voorzitter Peter De Ridder van vzw Kaaimannen.  " Bovendien kosten de extra maatregelen zoals warmtescans en extra voorzieningen om handen te wassen, ons ook veel geld. We blijven nu zitten met een financiële kater van meer dan 15.000 euro. Er waren contracten afgesloten, vliegtuigtickets en hotels geboekt, en er was al promotie gemaakt. Dat kunnen we niet allemaal recupereren."

We willen een financiële kamikaze vermijden

voorzitter Peter De Ridder

Kritiek op de overheid

Peter De Ridder is ook niet te spreken over het beleid van de overheid. "Wij zijn een festival dat alleen werkt met vrijwilligers, en daarom vallen wij volledig uit de boot bij de weinige steunmaatregelen die er zijn voor de evenementensector. Onze vrijwilligers zijn er allemaal het hart van in. Doorheen het jaar werken we met zo'n 50 vrijwilligers, tijdens het festival zijn er 250 mensen die vrijwillig meewerken."

Bar Hasard

"Gelukkig is er nog de lokale steun van de gemeente Boom. Onze vrijwilligers staan nu in juli in de parkbar, Bar Hasart, zodat we toch nog iets van de zomer kunnen redden," gaat Peter de Ridder verder. Toeschouwers die al een ticket kochten, kunnen dit perfect volgend jaar gebruiken "We houden de moed er in. 2021 wordt een topeditie waar de mensen nog jaren over zullen spreken."

 

 

Meest gelezen