Gerecht graaft na 19 jaar lichaam op in Harelbeke, man mogelijk vermoord

Op een begraafplaats in Harelbeke heeft het gerecht een 70-jarige man opgegraven. Hij is 19 jaar geleden gestorven. Maar er zijn aanwijzingen dat hij misschien vergiftigd is door zijn zoon. Een lijkschouwing moet nu meer duidelijkheid brengen. 

Het parket van Kortrijk heeft het lichaam laten opgraven na een verklaring in een ander moordonderzoek. Dat onderzoek draait rond een Izegemnaar van 52, zijn ex-vrouw van 49 en hun zoon van 27. Zij worden ervan verdacht de ex-vriendin van de zoon, een vrouw van 21, te hebben vermoord op een appartement in Geel. Toen de vrouw dood werd teruggevonden, beweerden de drie dat ze thuis waren in Izegem op het moment van de moord. Achteraf bleek de zoon, samen met zijn vader met de trein naar Geel te zijn gereisd. Zijn moeder zou op de hoogte zijn geweest van de plannen. 

Tijdens een verhoor zou de ex-vrouw van 49 nu hebben toegegeven dat haar ex-man eerder ook zijn vader heeft vermoord. Hij zou hem vergiftigd hebben met pillen. Een lijkschouwing op het lichaam, dat ondertussen al 19 jaar begraven is, moet die stelling onderzoeken.

Meest gelezen