Nicolas Maeterlinck

Gevangenis Leuven Centraal in medische isolatie na besmetting personeelslid

De gevangenis van Leuven Centraal is sinds donderdagavond in medische isolatie. Die beslissing is er gekomen nadat een personeelslid besmet was geraakt met het coronavirus. 

De gevangenis van Leuven Centraal is sinds gisterenavond in medische isolatie nadat één van de personeelsleden besmet raakte met het coronavirus. Zowat alle gemeenschappelijke activiteiten worden tijdelijk afgeschaft, met uitzondering van de wandeling, en bezoek is enkel nog mogelijk onder strenge voorzorgsmaatregelen. 

"Een personeelslid heeft inderdaad positief getest op COVID-19", zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen "De hele inrichting gaat nu in medische isolatie. Dat houdt in dat alle gemeenschappelijke activiteiten tijdelijk worden afgeschaft, met uitzondering van de wandeling. Het bezoek zal volgens verstrengde voorzorgsmaatregelen gebeuren, met een tussenscherm en mondmaskers."

De gedetineerden zullen bij het verlaten van hun cel ook steeds een mondmasker correct moeten dragen en zich schikken naar de hygiënische voorschriften. 

  

Meest gelezen