Beliris

Heraanleg Brusselse Nieuwstraat na twee jaar volledig rond

De Nieuwstraat en haar zijstraten steken nu officieel in een nieuw jasje. Bouwheer Beliris meldt dat de werken aan de bestrating van de drukke Brusselse winkelstraat en haar zijstraten volledig afgerond zijn. De stad Brussel en Beliris investeerden samen 5 miljoen euro in de werken.

Twee jaar geleden bestond de Nieuwstraat nog uit een rijstrook en twee voetpaden, maar dat werd volledig omgevormd tot een aangename wandelstraat met vierkante klinkers in drie tinten blauwgrijs en hier en daar een koperen accent. "De zwaar afgetakelde voetgangerszone is na een robuuste herinrichting een aangename wandelstraat geworden met een groene rustzone in het midden", verduidelijkt premier Sophie Wilmès (MR), belast met Beliris. "Het is de perfecte omgeving om te shoppen."  

Beliris

Ook de zijstraten van de Nieuwstraat werden onder handen genomen om zo de drukte mee op te vangen en nieuwe mogelijkheden te creëren voor winkels en horeca. "Niet enkel Brusselaars, bezoekers en toeristen, maar ook de 4.000 werknemers die voor een aangename winkelervaring zorgen, kunnen vanaf nu genieten van een nieuwe en autoluwe winkelstraat", besluit Brussels burgemeester Philippe Close (PS).

Beliris

Meest gelezen