Stad Genk plaatst "bubbelboxen" op markt om horeca te steunen

Op de Grote Markt in Genk heeft de stad "bubbelboxen" geplaatst om de horecazaken te steunen. Het zijn houten constructies met een zeil over waar mensen coronaproof iets kunnen drinken of eten. Zo hebben de horecazaken meer terrasruimte om meer volk te ontvangen.  

Net zoals vele andere steden had Genk moeite met de coronacrisis en de verschillende maatregelen die daarmee gepaard gingen. Het stadsbestuur kwam met een initiatief om de horecazaken een boost te geven. Via een wedstrijd konden Genkse bedrijven een ontwerp voor zomerterrassen insturen die dan op verschillende plekken in Genk gezet zouden worden. Jo Peters van Deusjevoo kwam uiteindelijk met het winnende ontwerp, de "bubbelbox". Een houten kubus met een zeil dat gespannen is tussen vier palen. “Zo simpel dat ik me een beetje schaamde om dit ontwerp voor te stellen aan het stadsbestuur” zegt Jo. De bubbelterrassen worden als ondersteuning van de bestaande terrassen gezet, onder andere in de Vennestraat, het Molenvijverpark en in het stadscentrum.

100% Genks product

De realisatie van het project gebeurde volledig in Genk. Vier plaatselijke bedrijven hebben elk hun rol gespeeld bij het ontwerp en de bouw van de bubbelboxen. Het hout dat voor de constructie gebruikt werd tot de plantjes die eraan vasthangen zijn van Genkse bodem.

Horeca is tevreden

Ook de horeca is blij met het initiatief. “De coronamaatregelen waren voor ons een echte schok” zegt Kaatje Goyens van restaurant Krok in Genk. "De terrassen zijn ook zo ontworpen dat mensen met hun bubbel op veilige afstand van anderen kunnen genieten van een drankje. Zo worden de maatregelen voor de horeca ook hier nageleefd."

Meest gelezen