Radio 2

Lubbeek wandelt van café tot restaurant om lokale horeca te steunen

Om de horeca te steunen organiseert de gemeente Lubbeek acht avondwandelingen onder leiding van een gids. Tijdens de wandelingen wordt er gestopt in een horecazaak in de gemeente.

De horeca is één van de zwaarst getroffen sectoren tijdens deze coronacrisis. Om mensen te stimuleren om af en toe iets te gaan eten of drinken in de lokale horecazaken, organiseert Lubbeek acht avondwandelingen met een gids. Tijdens de wandeling maar ook op het einde wordt er gestopt aan een lokale horecazaak. Daarnaast krijgen de deelnemers ook nog een voucher ter waarde van tien euro die ze zelf kunnen spenderen in een café of restaurant in de gemeente. 

Het initiatief voor de wandelingen wordt zowel bij de horeca-uitbaters als wandelaars positief onthaald. "Ik ben zeer blij met dit initiatief, ik wandel graag en op deze manier kan ik ook de cafébazen steunen die het de laatste tijd moeilijk hebben gehad", zo klinkt het bij de deelnemers. 

Horeca- en wandelgids

Naast deze wandelingen komt er ook een horeca-en wandelgids waarin alle horecazaken en wandelingen worden voorgesteld. De gids zal verdeeld worden onder alle inwoners van Lubbeek. De gemeente Lubbeek krijgt hiervoor een subsidie van 5.000 euro. 

Meest gelezen