Voorstelling Safe Summer Coaches De Panne
Gemeente De Panne

Man hoest opzettelijk in het gezicht van jobstudent uit De Panne: "Dit gedrag is verwerpelijk"

Een man van 64 heeft gisteren opzettelijk in het gezicht gehoest van een Safe Summer Coach in De Panne. Dat is een jobstudent die ervoor zorgt dat iedereen zich aan de coronaregels houdt. De man wandelde in de verkeerde richting op de zeedijk van De Panne. "Toen hij daarop aangesproken werd, hoestte hij opzettelijk in het gezicht van de jobstudent", zegt Pascal Week van het parket van Veurne.

De man wandelde op de zeedijk van De Panne, toen hij plots aangesproken werd door een Safe Summer Coach. Zij vroeg hem om in de juiste richting te wandelen. Dat zinde de man niet. Hij hoestte in de richting van het meisje en riep ook nog eens dat hij besmet is met het coronavirus.

"De jobstudent droeg gelukkig wel een mondmasker", zegt Pascal Week van het parket van Veurne. "Die man werd onmiddellijk verhoord door de lokale politie Westkust. Hij bekende de feiten onmiddellijk. Het is de bedoeling om die man in snelrecht te dagvaarden. Dergelijke situaties kunnen natuurlijk niet getolereerd worden."

"Paljassen liever kwijt dan rijk"

“Wij betreuren dit incident enorm", zegt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B). "Onze Safe Summer coaches verrichten formidabel goed werk. Ze zijn enthousiast, ondanks de soms ondankbare reacties van mensen die worden aangesproken omdat ze de wandelrichtingen niet respecteren. Het moet duidelijk zijn dat we zo'n gedrag niet tolereren in De Panne en dat we dergelijke paljassen liever kwijt dan rijk zijn."

De jobstudent in kwestie mag nu even niet meer werken en moet zich laten testen op het coronavirus.

Meest gelezen