www.elinecornelissen.be

Leuvense ontwerpster bedenkt zelfbouwmaquette van Leuvense stadhuis

Fans van het stadhuis van Leuven kunnen vanaf vandaag een eigen mini-versie in huis halen. Grafisch ontwerper Eline Cornelissen (25) ontwierp naar aanleiding van de heropening van het historische stadhuis een maquette in hout en liet het op 100 exemplaren maken. 

"Het is een zelfbouwpakketje dat bestaat uit verschillende onderdelen in MDF, een soort van geperst hout", vertelt Cornelissen. "De maquette is vrij gedetailleerd, maar er zit een handige handleiding bij. Dus het is niet zo moeilijk om alles zelf in elkaar te steken," stelt ze gerust.

Beperkte oplage

De Leuvense ontwerper heeft het gebouw bestudeerd om alles zo waarheidsgetrouw mogelijk af te beelden. Wie een maquette in huis wil halen, zal misschien wel snel moeten zijn. "Alles is met de hand gemaakt, dus er zijn slechts 100 stuks gemaakt, dus op is op. Je kan het pakketje vinden aan het onthaal van Visit Leuven voor 24 euro per stuk", besluit Cornelissen.

www.elinecornelissen.be

Meest gelezen