Meer mensen halen mondmaskers stad Antwerpen af na aankondiging verplichtingen

Vanaf morgen ben je verplicht om een mondmasker te dragen in onder meer winkels, bioscopen, bibliotheken, theaters en gebedshuizen. Veel mensen die de gratis mondmaskers van de stad Antwerpen nog niet gingen halen bij hun apotheker, doen dat vandaag wel.

De stad Antwerpen verdeelt haar gratis mondmaskers via de apothekers. Daar moet je je dan aanmelden met een brief van de stad. Omdat een mondmasker vanaf morgen op meer plaatsen verplicht is, stonden er vanmorgen meer mensen bij de apotheek, dan tot nu toe het geval was. 

Positieve boodschap

"We merken dat er vanmorgen mensen over de vloer kwamen die vertelden dat ze eerst niet van plan waren om een mondmasker af te halen. Met de verplichting hebben ze nu meer het gevoel dat het nodig is en wellicht ook voor een lange tijd", zegt apotheker Geert Van de Voorde uit Berchem. Hij is ook voorzitter bij de eerste lijns zone Antwerpen-centrum. "Het mobiliseren van de bevolking voor het dragen van een mondmasker, is echt wel een positieve boodschap vinden wij. Op die manier zien de mensen ook meer dat het kan helpen voor de veiligheid. Het is een positief signaal van de overheid."

 

Chirurgische maskers

De Antwerpse apothekers merken ook dat er meer mensen hun gratis mondmaskers van de stad komen halen omdat het nog maar enkele dagen kan, tot woensdag. Intussen merken sommige apothekers vandaag ook meer vraag naar chirurgische mondmaskers en komen er ook bestellingen van firma's binnen.

Meest gelezen