Munitie en granaat gevonden in onderzoek naar Bende van Nijvel

In het onderzoek naar de bende van Nijvel hebben speurders gisteren munitie en een granaat gevonden. Dat schrijft De Standaard en is bevestigd aan onze redactie. De speurders deden de vondst tijdens een huiszoeking in Zuid-Frankrijk bij Francis V., een voormalige gangster uit Brussel.  

Het is voorlopig onduidelijk waarom de speurders bij Francis V. terecht kwamen. De man werd verhoord, maar werd nadien vrijgelaten. Francis V. is geen onbekende voor justitie. Op 5 februari 1991 werd hij tot levenslang veroordeeld voor de diamantroof en de moord op twee Antwerpse diamantairs.  Het federaal parket wil niet reageren. 

De Bende van Nijvel pleegde een reeks gewelddadige overvallen in de jaren 80. In totaal vielen tussen 1982 en 1985 28 doden en ruim 40 gewonden. Vooral de bloedige roofovervallen op de supermarkten van Delhaize staan in het collectieve geheugen gegrift. Bij de laatste en bloedigste overval, in de Delhaize van Aalst op zaterdag 9 november 1985, vielen 8 doden.

Meest gelezen