Radio 2

Politie Knokke ziet later sluitingsuur als mogelijke oplossing voor problemen met jongeren

De politie van Knokke kan zich wel vinden in het voorstel van de lokale horeca om de cafés in de kustgemeente langer open te houden. Nu moeten ze - net als in de rest van het land - sluiten om 1.00 uur, maar er zijn al de hele vakantie problemen met feestvierders die blijven hangen op het Verweeplein. De politie is daar nu elke nacht massaal aanwezig.

Korpschef Steve Desmet is ervan overtuigd dat een later sluitingsuur de uittocht van de feestvierders zou verspreiden. “Alle jongeren komen nu samen om 1.00 uur en dat veroorzaakt al een hele periode overlast.”

Om de jongeren de baas te kunnen krijgt de lokale politie van Knokke al enkele dagen versterking van de federale en Nederlandse collega's, ook afgelopen nacht.  “De sfeer was gemoedelijk, maar toch met een agressieve ondertoon naar de politie. We hebben het vlot kunnen opvangen met onze collega’s waardoor de rust om 2.00 uur is teruggekeerd. Maar als we daar niet geweest waren, zou het weer geëscaleerd zijn zoals eerder deze week”, zegt Desmet.

De politie deed 5 bestuurlijke arrestaties, waarbij 3 Nederlandse minderjarige jongeren. De beslissing om de cafés langer open te houden kan genomen worden door de Nationale Veiligheidsraad.

Meest gelezen