Tiana fietst grens van België af

Zaterdagochtend begint Tiana Troch (22) uit Wolvertem aan een recordpoging om in twee en een halve dag de grens van België af te fietsen.  De tocht is 1.340 km lang, met meer dan 10.000 hoogtemeters. Als het haar lukt zou ze de eerste vrouw zijn die heel België rondfietst. 

Morgenochtend om 5 uur begint Tiana, samen met haar vriend Guillaume Seye (23) en hun goede vriend Dries Vangoetsenhoven (23) vanuit Lommel aan haar tocht. Als alles goed verloopt zullen ze maandagnamiddag heel de grensstreek van België afgefietst hebben. 

Beklimming van Signaal van Botrange

Vanuit Lommel vertrekken ze eerst richting Luik en gaan ze door de Ardennen. Daar zullen ze ook het Signaal van Botrange beklimmen, wat met zijn 694 meter het hoogste punt van ons land is. Ze beginnen bewust met het zwaarste deel zodat na 700 km de meeste hoogtemeters achter de rug zijn. Tiana hoopt in de eerste 24 uur alvast 600 km af te leggen. Na in totaal 900 km te fietsen komen ze bij hun eerste slaapplaats aan. Na de rust zetten ze de rest van hun tocht verder. 

Jaren training

Zo'n tocht doe je niet zonder training. Tiana komt oorspronkelijk van het skeeleren, maar na tien jaar competitie was het tijd voor iets nieuws. Ondertussen doet ze ook al vier jaar aan competitiefietsen. Toch blijft deze tocht een grote uitdaging want als het haar lukt is, zou ze de eerste vrouw zijn die België rondfietst. 

Meest gelezen