Twee schepenen in Sint-Laureins verkleden zich als bruidspaar en geven al fietsend alle jubilarissen een fles wijn 

Schepenen Claudine Bonamie (Samen Anders) en Carlos Bonamie (Samen Anders) van Sint-Laureins fietsen vandaag en morgen, verkleed als bruidspaar, het hele dorp rond om alle koppels die een huwelijksverjaardag vieren een fles wijn en cadeaubonnen te geven. Ze zullen in totaal 60 kilometer fietsen.

"Ik ben volledig in het wit en ik ben de bruid", vertelt schepen Claudine Bonamie. "Ik heb een mooi wit jurkje aan en een pelsjasje. Mijn toekomstige echtgenoot is gekleed in een zwart kostuum, wit hemd en een  pitteleer (korte jas met lange slippen). Hij zit mooi in het jasje."

We gaan alle jubilarissen feliciteren met een fles wijn bij hen thuis. Ik heb mijn wit jurkje aan en mijn 'echtgenoot' een pitteleer

Schepen Claudine Bonamie (Samen Anders) van Sint-Laureins

Felicitaties voor jubilarissen

Het is een beetje een grappig gezicht, maar het "bruidspaar" fietst niet zomaar verkleed in het dorp. "In deze coronatijden kunnen we de jubilarissen niet uitnodigen op het gemeentehuis. Dus gaan we hen feliciteren bij hen thuis met een fles wijn en cadeaubonnen", vertelt schepen Carlos Bonamie. 

De twee schepenen leggen in totaal 60 kilometer af in twee dagen om alle jubilarissen van de afgelopen maanden te bezoeken. "We kunnen dat onmogelijk doen in 1 dag", zegt Carlos Bonamie nog. Ze gebruiken een bakfiets en een elektrische fiets.

Meest gelezen