Urbanus helpt brandweer van Tollembeek aan nieuwe vrijwilligers

De brandweer van Tollembeek is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Daarvoor wordt niemand minder dan Urbanus  ingeschakeld. In een filmpje maakt hij reclame voor de brandweer in zijn gemeente.

De brandweer van Tollembeek, die deel uitmaakt van de brandweerzone Vlaams-Brabant West, is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Daarvoor kunnen ze rekenen op niemand minder dan Urbanus. In een filmpje is te zien hoe de komiek, zanger en acteur reclame maakt voor de brandweer van Tollembeek. Urbanus zelf zal het voorlopig niet schoppen tot brandweerman. “Ik durf niet hoger kruipen dan de ladder van mijn kiekenkot. Daarom ben ik afgekeurd”, klinkt het in het filmpje dat zondag online komt op de facebookpagina van de brandweerpost Tollembeek.

Bij de brandweer?

In België zijn er 18.000 brandweermannen en –vrouwen, waarvan 12.000 vrijwilligers. Vanuit Brussel en 34 andere hulpverleningszones in heel België verlenen ze hulp aan iedereen die er nood aan heeft. Wie interesse heeft om vrijwilliger te worden bij de brandweer van Tollembeek of elders kan de nodige informatie terugvinden via de website van de Federale Overheidsdienst.

Meest gelezen