Foto: ForestToPlate

Vakantie in corona-tijden? Probeer eens een onkruidwandeling in Brussel

Wie deze zomer in eigen land blijft, moet het soms niet ver gaan zoeken. De organisatie Forest To Plate stippelt elke week een educatieve en coronaveilige wandeling uit, die je laat ontdekken welke planten er leven tussen de tegels van de Brusselse voetpaden.

Elke week gaan enkele natuurliefhebbers op pad om er tussen en langs de tegels van de voetpaden op zoek te gaan naar interessante planten. Met krijt tekenen ze zo een wandelroute uit (die je ook online kan vinden) en schrijven ze op de stoep om welke planten het gaat. "Zo krijgen planten die we gewoonlijk niet zien of als onkruid zien, een andere betekenis", zegt Ben Brumagne. "Heel veel mensen drinken bijvoorbeeld kamillethee, maar niemand beseft dat we bijna elke dag op kamille-planten trappen terwijl we door de stad stappen."

Bewustmaking

De organisatie wil zo mensen op een andere manier door de straten leren lopen. "Het grotere doel is natuurlijk om mensen bewust te maken van het feit dat het natuurlijk niet gewoon om onkruid gaat, maar dat het om waardevolle planten gaat. Ze zijn vaak belangrijk voor vlinders en andere insecten.  We hopen dat we mensen zo kunnen overtuigen om meer plaats te geven aan onze inheemse planten en kruiden en dat ze ze al eens vaker laten staan." 

Wie zelf op wandel wil, kan elke week een nieuwe wandelroute terugvinden via de website van Forest To Plate.

Meest gelezen