Vlaams Belang daagt Jan Jambon uit in 11 juli-boodschap: "Start onderhandelingen met Wallonië op"

Vlaanderen moet zijn toekomst in eigen handen nemen, vindt Tom Van Grieken, voorzitter van Vlaams Belang. In een videoboodschap ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag roept hij Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op het heft in eigen handen te nemen en rechtstreeks met Wallonië te gaan praten in plaats van te wachten op het federale niveau.  

"Vlaanderen moet eindelijk beslissende stappen nemen naar onze eigen toekomst. Onderga niet langer lijdzaam en passief de Belgische onderhandelingen, maar start zelf actief de onderhandelingen met Wallonië", aldus Tom Van Grieken." Vlaams Belang wil dat de Vlaamse regering alle zorgbevoegdheden naar zich toe trekt, maar ook het onderste uit de kan haalt voor de bevoegdheden die ze al heeft.

België blokkeert en iedereen ziet het, maar niemand wil het toegeven

VB-voorzitter Tom Van Grieken

"Dit land werkt niet. België blokkeert en iedereen ziet het, maar niemand wil het toegeven", zegt Van Grieken in zijn videoboodschap, met op de achtergrond enkele Vlaamse decors waaruit de grootsheid van Vlaanderen moet blijken: onder meer de Grote Markt in Antwerpen, het standbeeld van Jacob van Artevelde in Gent, het Groeningemonument in Kortijk en de IJzertoren in Diksmuide. 

Vlaanderen moet zijn toekomst in eigen handen nemen. "We moeten gaan voor een solidair Vlaanderen, met hogere pensioenen en een betaalbare zorg. Een welvarend en ondernemend Vlaanderen, met minder regeltjes en meer vrijheid. Een veilig Vlaanderen en bovenal een Vlaams Vlaanderen, waar we ons thuis voelen en waar we baas zijn in eigen land", vindt Van Grieken.

Volgens hem heeft minister-president Jan Jambon tot nu toe "slaafs de Belgische situatie ondergaan". "Ik roep daarom Jambon op om (...) actief de onderhandelingen met Wallonië op te starten."

Bekijk hieronder de videoboodschap van Tom Van Grieken: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen