Wijnegem Shopping Center zet extra veiligheidspersoneel in om te controleren of bezoekers mondmasker dragen

Wijnegem Shopping Center gaat extra veiligheidspersoneel voorzien om te controleren of iedereen wel een mondmasker draagt. Die zijn vanaf morgen verplicht in winkels voor iedereen ouder dan 12 jaar. “Wie geen mondmasker draagt, zal gevraagd worden dat toch te doen. Wie weigert, wordt vriendelijk verzocht om het shoppingcenter te verlaten, indien nodig in samenwerking met de politie”, klinkt het.

Vanaf zaterdag is het verplicht om een mondmasker te dragen in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea, winkels en winkelcentra. In Wijnegem Shopping Center gaan ze extra veiligheidspersoneel inzetten om te kijken of iedereen dat mondmasker wel draagt.

Politie

“We hebben overal in het shoppingcenter affiches hangen om de klanten te sensibiliseren”, zegt Katrien Geysen van Wijnegem Shopping Center. “Daarnaast zullen onze veiligheidsmensen iedereen aanspreken die geen mondmasker draagt en hen aanmoedigen om dit wel te doen. Indien ze dit weigeren, worden ze vriendelijk verzocht om het shoppingcenter te verlaten. Indien nodig schakelen we zelfs de politie in.”

Daarnaast blijven de andere coronamaatregelen in het Wijnegem Shopping Center van kracht. Zo moet je nog steeds op anderhalve meter van elkaar blijven en zijn er plaatsen voorzien waar je je handen kan ontsmetten.

Meest gelezen