Eenentwintig migranten bij oversteek van Het Kanaal gered

Eenentwintig migranten die in drie boten Het Kanaal wilden oversteken, zijn gered toen ze in de problemen kwamen bij hun plan om  Groot-Brittannië te bereiken. Dat heeft de maritieme prefectuur in Pas-de-Calais gezegd.

Afgelopen nacht, rond 2 uur, werd het Regionale Bewakings- en Reddingscentrum van Gris-Nez gewaarschuwd "dat een boot met vier migranten aan boord" zich ongeveer twee kilometer ten noordoosten van Sangatte bevond.

Dat heeft de maritieme prefectuur van het Kanaal en de Noordzee bekendgemaakt in een persbericht. Deze vier mensen, "in ernstige onderkoeling", werden opgevangen terwijl hun boot kapseisde. Ze zijn allemaal "veilig en wel".

Even later, rond 3.00, riep een persoon om hulp en beweerde dat hij op zee was met andere personen vier kilometer ten noorden van Calais. Op de kapotte opblaasboot zaten 13 migranten die door de grenspolitie werden opgenomen.

's Ochtends, rond 9 uur, werd het centrum van Griz-Nez gewaarschuwd door een Belgische zeilboot. De bemanning had een een opblaasbare kajakboot met vier migranten gespot, in de buurt van het kanaal van de haven van Calais. De vier mensen werden gevonden en opgepikt door de Franse gendarmerie van Calais.

Meest gelezen