Gijzeling in Zuid-Afrikaanse kerk eindigt met vijf doden

In Zuid-Afrika zijn vijf doden gevallen bij een gijzeling in een kerk. De lokale politie heeft ruim 40 verdachten opgepakt. De veiligheidsdiensten bevrijdden verscheidene mannen, vrouwen en kinderen die vermoedelijk gegijzeld werden. Op de plek waar het incident zich voordeed, bij Johannesburg, werd ook een arsenaal aan wapens in beslag genomen. Volgens de politie werd een groter bloedbad voorkomen.

Plaats van het geweld was Zuurbekom, ten westen van Johannesburg. Kennelijk heeft er een gijzeling plaatsgevonden in het hoofdkwartier van een van de grootste en rijkste Zuid-Afrikaanse pinksterkerken. Mogelijk lag een vete tussen leden van de kerk aan de basis van het incident.

De politie laat in een persbericht weten dat politie en militairen in het holst van de nacht naar de hoofdzetel van de kerk kwamen nadat er een schietpartij had plaatsgevonden. Een groep van gewapende mensen waren eerder naar de kerk gekomen en zouden er de aanwezigen hebben aangevallen. (Lees verder onder de tweet van de Zuid-Afrikaanse politie.)

Toen de ordediensten ter plekke kwamen, troffen ze in een auto vier slachtoffers aan die waren doodgeschoten en verbrand. Een vijfde dode, een beveiliger, werd in een andere auto aangetroffen. 

De politie heeft meer dan 40 verdachten opgepakt. Zes van hen werden naar het ziekenhuis gebracht. Onder hen zouden ook politieagenten en beveiligers zijn. Bij de politieactie werden 34 vuurwapens in beslag genomen.

Meest gelezen