Jongeman zwaargewond nadat zijn quad over de kop is gegaan in Voeren

In Voeren is vanmiddag een jonge quadrijder zwaargewond geraakt bij een ongeval. Door een onduidelijke oorzaak belandde de man met zijn vierwieler van de weg en sloeg hij over de kop.

Het ongeval gebeurde in de wijk Ottograeven, op de grens  van ’s-Gravenvoeren en Sint-Martens-Voeren. De jonge bestuurder - een man van 18 uit Berneau -ging van de weg, kwam in de grasberm terecht en ging vervolgens over de kop op het fietspad. Daar kwam hij vlak voor een betonnen duiker tot stilstand. Zijn vader was samen met hem op uitstap, maar reed voor hem in een bestelwagen met aan boord zijn eigen quad die defect was.  Hij hoorde een knal en zag  zijn zoon in de zijberm liggen.

Eerste zorgen

De vader en een verpleger uit de buurt boden de eerste hulp. Daarna kwam het First Responder Team van de brandweer ter plaatse, gevolgd door ambulance en MUG. De spoedarts stabiliseerde het slachtoffer, nadien werd hij overgebracht naar een gespecialiseerde spoeddienst. De politie probeert uit te zoeken hoe het ongeval precies gebeurde.

Meest gelezen