Videospeler inladen...

Brand op Amerikaans marineschip in San Diego: meer dan 20 gewonden

In de marinebasis van San Diego staat een groot Amerikaans marineschip in brand. De felle rookontwikkeling is in de wijde omgeving te zien. Bij de brand raakten al 21 mensen gewond. Dat meldt de Amerikaanse marine.

Op het moment van de brand bevonden zich ongeveer 160 mensen op het schip. Verschillende bemanningsleden raakten bevangen door de dikke rook. Volgens de lokale media liepen ook verschillende brandweerlieden brandwonden op of ademden ze rook in. Zeventien mariniers en vier burgers werden met niet levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De brand brak uit op het oorlogsschip "USS Bonhomme Richard". Dat is een zogenoemd amfibisch transportschip van 257 meter lang. Op televisiebeelden was te zien hoe zich dikke rookwolken ontwikkelden. Mogelijk ontstond de brand tijdens laswerkzaamheden in het schip, met een explosie tot gevolg. De marinebasis van San Diego, in de staat Californië, is de thuisbasis van de USS Bonhomme Richard. Het schip lag daar aangemeerd voor onderhoudswerkzaamheden.

Het kan nog dagen duren vooraleer de brand geblust is, aldus de brandweercommandant van San Diego aan CNN. Mogelijk zal het schip blijven branden tot het vuur aan de waterlijn komt.

Meest gelezen