1 op 6 bedrijven in Oost-Vlaanderen werkt door tijdens bouwverlof

Ongeveer 18% van de bouw- en renovatiebedrijven werkt dit jaar door tijdens het traditionele bouwverlof. Dit zijn er dubbel zoveel in vergelijking met vorig jaar en dat heeft alles te maken met de coronamaatregelen.

Vandaag start in Oost-Vlaanderen het bouwverlof. Dat is de periode dat de werknemers van de bouwbedrijven drie weken vakantie nemen. Maar dit jaar zijn er, in vergelijking met andere jaren, veel meer bouwbedrijven die toch blijven werken. Maar liefst 1 op de 6 bedrijven blijft aan de slag. “We zijn door corona 7 weken verplicht gesloten gebleven”, zegt bedrijfsleider Mylissa Demeyere van renovatiewerken Dagmar Buysse. “Veel aanvragen van klanten hebben we niet eens kunnen bekijken en die stapelden zich op. Daarom hebben we besloten om niet nog eens drie weken stil te liggen, maar door te werken tijdens het bouwverlof. We doen dit voor de klanten die zo lang op ons wachten”, verklaart Demeyere. Voor dringende werken was het wel nog mogelijk om tijdens de lockdown reparaties uit te voeren. “Niemand heeft zonder toilet of douche gezeten tijdens corona”, legt Demeyere uit.

Puzzel

Het is niet simpel om tijdens het bouwverlof door te werken en het vergt heel wat organisatie van zowel werkgevers als werknemers. Vooral personeel vinden de komende weken is niet makkelijk. Het is een kwestie van je flexibel op te stellen stelt Demeyere: “Het personeel is begripvol. Er zullen natuurlijk mensen op vakantie vertrekken en dus zal er niet op volle capaciteit gewerkt worden, maar we hebben de puzzel kunnen leggen en er is genoeg mankracht om door te kunnen werken”.  Personeelsleden kunnen hun verlof spreiden en hoeven de drie weken niet in 1 keer op te nemen in de zomer.

 

kasto80

Meest gelezen