John Travolta en Kelly Preston in 2018 op het Filmfestival in Cannes.
Belga

Actrice Kelly Preston, vrouw van John Travolta, overleden aan gevolgen van borstkanker

De Amerikaanse actrice Kelly Preston is overleden aan de gevolgen van borstkanker. Ze is 57 jaar geworden. Preston was de vrouw van acteur John Travolta. Ze was al twee jaar ziek, maar deelde haar diagnose nooit met het grote publiek.  

Preston speelde onder meer mee in "Jerry Maguire" met Tom Cruise en in "Twins" met Arnold Schwarzenegger. Ze was ook geregeld te zien in tv-series.  Haar carrière startte in 1985 met een rol in de romantische komedie "Mischief".  Haar laatste filmrol dateert van 2018. Toen was ze in "Gotti" te zien als echtgenote van maffiabaas John Gotti, die gespeeld werd door haar echtgenoot John Travolta.  Ze stelden de film nog samen voor op het Filmfestival in Cannes (foto bovenaan artikel). 

John Travolta meldt het nieuws van haar dood op zijn Instagrampagina: "Mijn mooie vrouw Kelly heeft na twee jaar de strijd tegen borstkanker verloren. Ze heeft moedig gevochten met de steun en de liefde van velen." De acteur bedankt ook nadrukkelijk het medisch personeel en iedereen die hen heeft bijgestaan.

Travolta en Preston trouwden in 1991. Ze waren bijna 29 jaar getrouwd en hadden samen drie kinderen. In 2009 stierf hun zoon Jett tijdens een familie-vakantie.  

(lees verder onder de Instagrampost van John Travolta)

Hun 20-jarige dochter Ella-Bleu schrijft op haar Instagram-account dat ze nooit iemand ontmoet heeft die "zo moedig, sterk, mooi en liefdevol is" als haar moeder. 

Preston had ervoor gekozen haar kankerdiagnose niet via de media met de buitenwereld te delen. "Ze werd al een tijd behandeld en ze werd gesteund door haar familie en haar goede vrienden", laat een woordvoerder van de familie weten. Haar laatste post op Instagram dateert van vaderdag: "Fijne vaderdag voor de beste vader die ik ken. We houden van je." Preston stierf zondagochtend, ze was 57. 

Meest gelezen